måndag 19 april 2010

3X filmreferenser!

woop woop! nu kommer en lite fylligare post så nu har de grå cellerna jobbart hårt ska de vetas och resultatet slutar i tre musikvideos (mer eller mindre iaf) som alla kan kopplas till amerikas eminenta filmfabriker:

#1. är ganska given, det är den australienska electro-artisten Pogo som samplat ihop en "house"-låt från... ja, vilken film? sjukt häftigt e de iaf och ganska jäkla catchy också.

#2 är den purfärska videon för LCD Soundsystems ny singel Drunk Girls. den kvalar nämnligen in då den är regisserad av Spike Jonze som är killen bakom Were Wild Things Are, I Huvudet på John Malkovich och Jackass-grejerna. Galet, sjukt o surrealistiskt blir iaf resultatet och de lockar lätt fram ett leende på läpparna.

#3 är en musikvideo av den lite skrikiga gruppen HEALTH. det här känner jag e ett sånt tillfälle där videon är bättre än låten. kopplingen till film är endast den av videon ger min vibbar av Rödluvan, Sin City och några till jag inte kan sätta fingret på. mkt nöje! den är förresten regisserad av Eric Wareheim som gjort många andra goa/galna videos!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar